Waarom duurzame producten kopen?

Waarom duurzame producten kopen?

Wij horen vaak de vraag “waarom zal ik een duurzaam product kopen?”. Dit is natuurlijk een heel algemene vraag en in dit blog artikel zal ik u uitleggen waarom het juist nu belangrijk is om duurzaam te kopen.

Duurzaam wordt goedkoper — hoe meer er duurzaam gekocht zal worden in Nederland, hoe goedkoper uiteindelijk de producten zullen worden. U zal begrijpen dat bij een kleinere uitgave van producten de productiekosten nog hoog liggen en daardoor duurzame producten vaak 10-20% duurder zijn dan niet duurzame producten. Daarbij heeft u wel dat duurzame producten veel beter voor mens, dier en milieu zijn. Producten die onze partners op Greeneasy verkopen zijn namelijk volledig biologisch afbreekbaar (bijvoorbeeld douchegel) welke daarbij ook geen parabenen of andere chemische stoffen bevat, bieden partners ook nog bio- en fair-trade food aan. Dit is voedsel dat op verantwoorde manier voor milieu en mens is gemaakt.

Eerlijk geld voor eerlijk arbeid — bij de productieproces van de Greeneasy partners wordt er rekening gehouden dat boeren en partners een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. De boeren worden dus niet uitgeknepen zoals je vaak hoort bij massaproductie in bijvoorbeeld supermarkten.

Gezonder — onze bio(organische) producten in de webshop zijn veel gezonder voor u. Dit is al in heel veel wetenschappelijke studies uiteengezet. Als u bewerkte voedsel eet dan heeft dit een aanslag op uw lichaam. Bij BIO of organische productie wordt er enkel gebruik gemaakt van “oer” producten. Dit zijn producten die niet genetisch gemanipuleerd zijn. Dit is dus écht voedsel en geen kunstmatige productie van voedsel. Uw lichaam kan dit veel beter opnemen. Daarnaast is het ook beter voor uw lichaam om parabeen vrije zeep te gebruiken. Heeft u wel eens last van uitgedroogde huid, jeuk of andere irritaties op de huid? Probeert u eens 14 dagen met parabeen vrije zeep te douchen, u zal al snel verschil merken!


Related Posts

Leave Your Comment